Op weg naar De ZON....
 
 
 

Een uitstap op Gibraltar

Ok daar gaan we dan, het loket om tickets te kopen voor de kabelbaan opent om 9u30 en tegen die tijd zijn we er.
We kopen twee tickets retour voor de prijs van € 13.50 per persoon, het ticket waar je de grot en de tunnel kan zien is € 27.50 maar daar komt veel klimwerk bij kijken en vermits ik dat toch niet kan nemen we dit niet. Dan is het lopend de grens over en daar de bus tot Main Street dit is een lange winkel wandelstraat tot bij de kabelbaan. Bij de kabelbaan vertellen ze ons dat deze gesloten is omdat er teveel wind is. We kunnen wel met een klein busje mee voor de prijs van € 28 en dan zien we alles tevens wordt ons gezegd dat het reeds aangekochte ticket terugbetaald wordt. Dus hop in de minibus en het is prachtig gewoon een droom. Het is wel jammer dat er aan het ticket loket geen betere informatie gegeven wordt want de begeleide rit met het busje is echt de moeite.

Gibraltar
 is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. Het heeft een oppervlakte van 6,8 km² en een noordelijke grens met Andalusië, Spanje. De Rots van Gibraltar is de belangrijkste bezienswaardigheid van het gebied. De economie is vooral gebaseerd op toerisme, financiële diensten en de scheepvaart. De naam komt uit het Arabisch: (جبل طارق - jabal Tariq: de berg van Tariq), naar de Moorse legerleider Tarig ibn Zijad.

Gibraltar werd in 1704 tijdens de Spaanse Successieoorlog door een Engels-Nederlandse troepenmacht op Spanje veroverd. Het gebied werd vervolgens in 1713 onder de Vrede van Utrecht "voor altijd" overgedragen aan Groot-Brittannië. Het was een belangrijke basis voor de Royal Navy.
De soevereiniteit van Gibraltar is een belangrijk twistpunt van de Engels-Spaanse relatie omdat Spanje aanspraak maakt op Gibraltar. Gibraltarezen verwierpen voorstellen voor Spaanse soevereiniteit bij referendum in 1967 en opnieuw in 2002. Volgens de Gibraltarese grondwet van 2006 regelt Gibraltar zijn eigen zaken, hoewel sommige bevoegdheden, zoals defensie en buitenlandse zaken, de verantwoordelijkheid blijven van de regering van het Verenigd Koninkrijk

Vergeet niet om iets leuks te schrijven in ons