Op weg naar De ZON....
 
 
 
Een wandeling door Placencia

Bij aankomst in Plasencia is het de moeite om ook hier weer de oude stad in te duiken

Plasencia
 is een gemeente  in de Spaanse  provincie Caceres  in de regio Extremadura  met een oppervlakte van 218 km². In 2007 telde Plasencia 39.928 inwoners.

Plasencia is een stad in de Spaanse provincie Caceres in de regio Extremadura, in het westen van Spanje. Het is een echte handelsstad. Op de markt  die iedere dinsdag wordt gehouden, komen de bewoners uit de omliggende valleien hun producten verkopen. Op de eerste dinsdag van augustus vindt de zogenaamde Martes Mayor plaats, die altijd veel toeristen trekt.

Plasencia ligt aan de rivier de Jerte en werd gesticht in de 12de eeuw door Alfonso VIII. De stad is door zijn erfgoed van groot historisch en cultureel belang. Indien u van plan bent de stad te voet te ontdekken, dan kunt u de tocht door de stad het beste beginnen op de Plaza Mayor,hier  hebben tien straten hun oorsprong. Het plein is zonder twijfel het centrum van de stad. Het dient als trefpunt zowel voor de inwoners van Plasencia als voor de mensen uit de omliggende dorpen. Op het plein staat het Stadhuis met zijn twee torens. In een van de torens is de beeltenis te zien van het symbool van de stad Abuelo Mayorga (grootvader Mayorga), die de tijd aangeeft.

Tijdens uw wandeling door het oude stadsdeel van Plascencia treft u een aantal prachtige historische bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn veertiende eeuwse Kathedraal, diverse paleizen en musea en een aantal kerken. Ook de overblijfselen van de stadsmuren zijn indrukwekkend om te zien. Menig cultuurliefhebber zal smullen van het cultureel erfgoed van Plasencia.

Vergeet niet om iets in ons gastenboek te schrijven