Op weg naar De ZON....

 
 
 

Week 1 en 2 zomer 2013

Zondag 7 juli

13u30 en we zijn klaar om te vertrekken.
We rijden richting Montherme.
Het gaat heel vlot en het verkeer valt goed mee.Tot onze grote verbazing is de camperplaats in Montherme gesloten wegens verbouwingen.
Dus op zoek naar iets anders.
Ik vind een France passion Iets wat we nog niet geprobeert hadden: een camping caristes prachtig om te staan in het plaatsje Tremblois Les Rocroi.
We worden ontvangen door een sympathieke eigenaar met zelf een camper en 20 jaar ervaring.
Maandag 8 juli

Na een zalige nachtrust en een goed ontbijt rijden we via kleine baantjes verder richting Ochey een piep klein dorpje met een france passion niet direct een spectakulaire plaats maar om te overnachten is het prima.
We staan rustig en helemaal alleen.
Dinsdag 9 juli

Goed geslapen maar heel vroeg wakker. Dus een vroeg ontbijt en om 8u30 zijn we op weg richting Nancray. We gaan via de Cole du Ballon en de rivier de Doubs een prachtige route. De camperplaats is leeg en heel rustig met een mooi wijds uitzicht.
Woensdag 10 juli

Na het ontbijt trekken we naar de waterval de Herisson.Het is een prachtige waterval en de omgeving is enorm. Het is dan ook de route van de 1000 meren. Op de parking mag je niet overnachten en de bijhorende camping zegt ons niets.We rijden verder naar Saint Laurent en Grandvaux. Een france passion waar we een mooie plaats hebben.


Donderdag 11 juli.

Na een zalige nachtrust en een lekker ontbijt trekken we naar de alpen.
In Beaufort zou een mooie France Passion* moeten zijn.
Dus die richting uit. We gaan over Cormet de Roselend een prachtige weg met adembenemede zichten.
De dorpen die we tegen komen zijn zo toeristisch dat we zelfs de moeite niet doen om te stoppen.
De oorspronkelijke dorpjes die bestaan meestal uit maximum 10 huizen.
Bij aankomst op de camperplaats zitten we op een hoogte van 1968m met een fantastisch zicht. Het is heel speciaal met de sneeuw op de achtergrond en toch 33°

 


Vrijdag 12 juli.

Vandaag worden we wakker dicht bij de zon en het is prachtig en helder weer.
Het idee om richting Italie te trekken laten we varen we trekken verder richting Valence en zo waarschijnlijk verder naar de Provence.

We landen in St Hilaire du Rosier bij super vriendelijke mensen. We staan er alleen en hebben een mooie plaats.Zaterdag 13 juli

Zalig geslapen en na het ontbijt krijgen we een rondleiding van het kersen bedrijf en mogen we natuurlijk proeven. Nog even water tanken en dan gaan we richting Livron sur Drome een rit langs de Drome. We camperen vandaag bij een struisvogel boerderij. Een ganse weide voor ons alleen. We worden weer goed ontvangen en de rust bevalt ons weer.
Zondag 14 juli

Eerst een luie voormiddag en dan op stap naar de Ardeche.
Het is een mooie tocht maar op sommige plaatsen zijn het echt spannenede baantjes.
Langs de Ardeche is het vandaag verschrikkelijk druk maar toch weer heel mooi.
We vinden een overnachtingsplaats bij een wijnboer in Saint Marcel d'Ardeche.
Vermits de temperatuur op het moment 37° genieten we heerlijk van het niets doen.Maandag 15 juli

We doen vandaag maar een klein ritje en landen in Saint Martin d'Ardeche op een vrij simpele camperplaats maar zeer mooi.
We staan op 50m van het water en ik ga er dan ook in.
De ganse hondenfamilie gaat stuk voor stuk mee zwemmen en kunnen de verfrissing ook goed waarderen.
Na de zwempartij doen we een terrasje en dan lekker luieren bij de camper. 's Avonds gaan we eten.


Dinsdag 16 en woensdag 17 juli

Dinsdagmorgend trekken we richting St Remy Au Provence. De rit is prachtig en de temperatuur swingt de pan uit.
Bij aankomst in St Remy zijn we er alleen. Het is broeiend warm maar het kleine beetje schaduw dat er is gebruiken we dan ook en voor de rest van de dag lekker in de zon.
Woensdag willen we het dorp St Remy eens bezoeken maar zonder nadenken komen we in de drukte van een echte provençaalse markt. Het lijkt wel of alle toeristen van de Provence op de markt zijn.
Het is verschrikkelijk druk. We doen een terrasje en vermits ik begin te twijfelen of ik de koelkast op gas heb gezet gaan we terug.
We doen nog wat boodschappen en gaan terug naar Calanquette. Tijdens onze namiddag overleggen we welke richting we nu gaan volgen. We bekijken de kaarten en besluiten om via Italie te gaan.
Donderdag 18 juli

We vertrekken vroeg in St Remy en gaan tot Ste Croix Du Verdon daar zou een mooie camperplaats aan het meer zijn. Het is een mooie rit maar bij aankomst aan de camperplaats blijkt deze een eind boven het water te liggen en de twee plaatsen die over blijven zijn niet voor ons. We trekken verder tot Baudeun en doen daar een terrasje aan het water maar een plaats om te overnachten is er niet. Willy heeft een camping minicipal gevonden in Les Mées. We rijden voor een groot stuk langs de oever van de Barrage de Ste Croix met prachtige uitzichten. Bij aankomst aan de camping blijkt deze in een leuk dorp te liggen. Het is een kleine camping en iedereen kent iedereen dus direct de nodige babbels. 'sAvonds krijgen we een flinke regenbui die ik na enkele minten al beu ben.
Vrijdag 19 juli

Ik begin de dag met het doen van onze was. 3 Machines dus het lijkt wel een wasserij.
Ondertussen werk ik deze site bij en hangt de was te drogen. Onze buren zijn Belgen.
Heel sociale mensen dus Willy ontpopt zich tot een echte sociale camperaar.
Het wordt een gezellige maar vermoeiende dag.


Zaterdag 20 juli.

Na een uitgebreid afscheid trekken we richting Italie waar we stoppen voor de nacht in Cesana. een mooi klein dorpje waar we een leuke wandeling maken met natuurlijk een terrasje.
Zondag 21 Juli

Na het ontbijt gaan we richting Torino. De col die we daarvoor moeten trotseren is prachtig maar daarna voelen we ons steeds minder goed. We vinden onze draai niet en Italie spreekt ons eigenlijk steeds minder aan.Wanneer we bij de camperplaats aankomen die we gekozen hadden valt het helemaal tegen.Eerst even koffie drinken en rusten. Ok we keren om en terug naar La Douce France. We zoeken een camperplaats op de Mont Cenis. Mooi maar bij aankomst blijken daar festiviteiten bezig te zijn met als resultaat geen cm plaats. Dan maar verder naar St Jean Maurienne Camping Municipal. Een mooie plaats om te staan we betalen ons wel blauw maar dat nemen we er dan maar bij. Het was echt onze dag niet vandaag.

Vergeet niet om iets leuks te schrijven in ons