Op weg naar De ZON....

 
 
 


Week 8 en 9 van onze winter 2013/14


Donderdag 16 Januari

Het heeft gans de nacht geregend en voor de rest van de dag geven ze geen verbetering. Wij willen verder naar het zuiden en besluiten om een camping op te zoeken in Conil de la Frontera camping La Rosaleda daar kunnen we wassen en even alles bij werken. Ik geef onze beslissing door aan de buren en zij besluiten om mee te gaan. Dus inpakken en rijden maar. Het is een grote nette camping met genoeg faciliteiten.

Vrijdag 17 Januari

De dag begint grauw en grijs en regelmatig een natte douche. We brengen de dag door met wassen, drogen, douchen even en spurt naar de winkel en verder kletsen en aperitieven.

Zaterdag 18 januari

Deze morgen afscheid genomen van Jeanine en Hugo.
Zij naar het noorden wij verder naar het zuiden. Vermits het volgens de weerberichten in zuid Portugal toch beter is trekken we door naar Castro Marim. Naar mate de rit vordert verbetert het weer. We komen aan in Castro Marim met stralende zon. We parkeren aan de overkant van het plein omdat de vaste plaatsen vol zijn en doen een terrasje. Als we terug bij de camper komen wordt ons verteld dat de politie is langs geweest en iedereen moet weg op dit stuk. Dus inpakken en wegwezen naar Vila Real de Sant Antonio. Een goede camperplaats veel volk en een prachtig stadje. Nog even een kleine wandeling en de dag zit er op.
Zondag, Maandag en Dinsdag 19, 20 en 21 januari

Na het ontbijt gaan we op verkenning in het gezellig stadje. Op de camperplaats staan we tegenover een koppel weer uit Brasschaat en meneer gaat met ons mee naar de stad voor aankoop van internet. Na de aankoop nog even een koffietje drinken en vervolgens gaat ieder zijn eigen weg. Het is een klein leuk stadjs waar je wel enkele dagen kan verblijven. We vinden de camperplaats goed en het weer is fantastisch dus wat willen we nog meer


Woensdag en Donderdag 22 en 23 Januari

Vandaag na het ontbijt naar een volgende plaats en op aanraden van ... gaan we naar Monta Rota Het is een prachtige camperplaats met faciliteiten. De bakker komt langs en je kan de was afgeven voor €1.80 de kilo wat een luxe. Het dorp zelf is netjes maar weinig te beleven. Donderdag is het poetsdag en morgen trekken we naar Olhäo.Vrijdag 24 Januari

Vandaag naar Olhäo maar vermits het zaterdag markt is en iedereen blijkbaar naar de markt wil is er geen millimeter plaats dus dan maar iets anders vinden. We proberen een plaats uit die we gevonden hebben op de site www.furgovw.org we geven de coordinaten in en gaan op weg. De plaats is prachtig zoals in de boekskes. Parc Natural do Rio Formosa. 'sAvonds en 's nachts veel wind maar wel een nooit geziene sterrenhemel.
Zaterdag 25 Januari

Na het ontbijt tot de andere kant van de laguna gereden en een boottochtje gemaakt naar een eilandje gewoon wondermooi. We maken een stevige wandeling vinden prachtige schelpen en dan met de boot terug. We rijden terug naar ons plaatsje van deze morgend en genieten verder van de zon en het zichtZondag Maandag 26 en 27 Januari

Vandaag aangekomen in Olhäo en er is plaats genoeg We maken een wandeling in het gezellig stadje. Maandag doe ik per fiets boodschappen en na de middag gaan we heerlijk op een terras zeevruchten met rijst eten om duimen en vingeren af te likken

Dinsdag en Woensdag 28 en 29 januari

Vandaag willen we op zoek naar een rustige plaats. Ik heb iets gevonden Quartiere Bij aankomst mogen we niet op de plaats daar het morgen markt is en ook de camperplaats zelf is niet zo mooi. We besluiten dan om maar terug te gaan naar Alhäo.
Woensdagmorgend ontwaken we met mooi weer. We maken een wandeling door het dorp en ik koop verse tonijn en tong. Verder genieten we van de dag en doen een babbel met onze Belgische buren.


Vergeet niet om iets leuks te schrijven in ons