Op weg naar De ZON....

 
 
 

Porto

De geschiedenis van Porto begint al in de 12e eeuw. Men stichtte toen een kleine nederzetting aan de Atlantische Oceaan, vlakbij de rivier de Duego. Dit dorp ontwikkelde zich al snel tot een stad door de goede ligging op het gebied van de handelsroutes en de scheepvaart. De stad werd een echte handelsstad en heeft zich verder ontwikkeld tot een moderne stad.
In die tijd waren er ook contacten met het handelsleven van de Middelandse-Zee regio. Tijdens de Romeinse tijd heeft Porto zich ontwikkeld tot een belangrijk handelscentrum tussen de hoofdstad Lissabon en het noordelijker gelegen Braga. De oude stadsmuur die er nog steeds staat werd ook in het Romeinse tijdperk gebouwd. Eerst heette Porto Cale. Deze naam veranderde na een paar eeuwen in Portucale, waar Portugal zijn naam aan dankt. Pas in de 17e eeuw veranderde de naam in Porto.
Tussen de 13e en 15e eeuw was er een grote economische groei in de stad. Dit kwam mede door de goede handelsbetrekkingen met andere belangrijke steden als Barcelona, Londen en Antwerpen.
Porto handelde ook met andere delen van de wereld. Dit kwam door de Portugese handelsreiziger D. Henrique die veel gebieden op de wereld ontdekte Hij was het grote voorbeeld voor de stad en werd er beroemd in een tijd van handel.
In de 19e eeuw stond de stad onder grote druk onder leiding van het Koninklijke gezag in Portugal. Porto liet zich er niet onder krijgen en verzette zich door bloedige gevechten met het Koninklijke leger. Sindsdien wordt Porto nog steeds gezien als stad met eeuwenoude principes over de rechten van de mens, en staan de inwoners bekend als progressieve liberalen.

Vergeet niet om iets leuks te schrijven in ons