Op weg naar De ZON....

 
 
 

Week 14 en 15


Woensdag 5 maart

Vandaag eerst na het ontbijt op kontrole in het hospitaal voor mijn oog en dan richting Sagres. Vermits het weer nog niet echt toptop is en dus ook het zicht minder is besluiten we om niet te blijven in Sagres maar door te rijden tot Aljezur. Het is een leuke maar eenvoudige camperplaats op de rand van het dorp.
Donderdag 6 maart

Vandaag grote trip. We willen tot bij Sintra komen dit ligt boven Lissabon. We willen dit doen zonder snelwegen dus duurt de trip wat langer maar wel super mooi. Bij aankomst in Sintra is de parkeerplaats zo vol als een ei. Op zich een goede plaats om de stad te bezoeken als je na 17 uur aankomt dan is de parking leeg. Dus rijden we verder. We rijden tot A dos Cumbhados een klein dorpje maar wel een verzorgde serviceplaats waar we de nacht doorbrengenVrijdag 7 maart

Na het ontbijt rijden we naar Peniche een vissersdorp met een beroemd fort waar ooit de gevangenis van Salazar in gevestigd was. We maken een mooie wandeling en genieten verder van het prachtige weer 24°Zaterdag 8 maart

We rijden richting Nazare. Bij het verlaten van de camperplaats komen we voorbij een vrij nieuw shoppingcentrum met op de hoek een wassalon dus stoppen en wassen. Terwijl de was draait even winkelen in de supermarkt een fantastische vistoog met heerlijk verse crabben.
Ik koop er 2.
Na de was rijden we verder naar Nazare. Bij het verlaten van de snelweg rijden we voorbij Obidos een prachtig oud dorp. We besluiten om hier te blijven en het dorp te bezoeken
Bekijk hier de foto'sNa het bezoek van het dorp kruip ik in de keuken om onze beestjes te bereiden. rond 16 uur zijn de beesten klaar en genieten we van een feestmaal


Zondag 9 maart

Na het ontbijt gaan we naar Figueira da Foz een badplaats met een mooie overdekte markt. We rijden voor een groot deel door de duinen een prachtige natuur en een aangename rit De camperplaats is op de rand van het stad naast het water.


Maandag 10 maart

Vandaag eerst een stadswandeling door Figueira da Foz. Het is een redelijk grote stad die voor ons iets te sterk gemoderniseerd is. Het is niet echt ons ding. Wel een mooie omgeving.
We rijden verder naar Costa Nova Da Prado. Het blijkt een stranddorp waar de meeste huizen geschilderd zijn in strepen een mooi en grappig zicht. We hebben een fantastische plaats om te staan en maken een mooie wandeling.


Dinsdag 11 maart

Vandaag naar een vissersdorp Bico. Een prachtige rit met mmoie natuur. Het DORP stelt niets voor maar de camperplaats is dik in orde. Niets van voorzieningen maar wel heel rustig om te staan en een redelijke bedrijvigheid van de vissers.

Woensdag 12 maart

Vandaag een heftige dag. We zijn vroeg wakker en rijden verder richting Porto. We komen voorbij Santa Maria da Feira
Hier stoppen we om een oud kasteel te bekijken en het is echt de moeite.Vervolgens via de kust naar Porto. De rit is prachtig en de aanblik van Porto fantastisch. We rijden Porto binnen en vinden een parkeerplaats helemaal aan het einde tegen de kust.
Bekijk hier de foto's
Dan maar met de elektrische tram naar het centrum. We maken een boottocht over de Douro onder de zes bruggen van Porto. Het is prachtig en het weer is super dus een leuke ervaring. Na de boottocht nog een stadswandeling en dan terug mat de tram naar de camper.Alles kan je niet op 1 dag bekijken en vermits je in Porto niet kan overnachten met een camper moeten we op zoek naar een plaats om te overnachten. Tegen 19 uur zijn we ter plaatse en is onze dag ten einde een mooie maar vermoeiende dag.


Donderdag 13 maart

We trekken verder langs de Douro tot Peso da Regua


Vrijdag 14 maart

Vandaag na het ontbijt boodschappen doen en dan op pad. We rijden nog een stuk langs de Douro en dan het binnenland in. Wondermooi op elke berg zover je kan zien staan wijn ranken en we komen langs zeer mooie dorpen. We stranden in Freixo de Numao een zeer klein dorp met eenvoudige rustige camperplaats. Enkele uren later stopt er nog een Franse camper. Deze wist ons te vertellen dat de eigenaar komt ontvangen en tevens zeer lekkere porto verkoopt voor een prikje
Zaterdag 15 maart

Gisteren avond slecht nieuws van het thuisfront gekregen dus we moeten terug op zo snel mogelijke tijd jammer maar we kijken al uit naar onze volgende tocht.


Vergeet niet om iets leuks te schrijven in ons